/ Efterår 2019 / Kan vi forudsige fremtiden – og hvorfor ikke?

Kan vi forudsige fremtiden – og hvorfor ikke?

Hvorfor flyver fuglene i flok og hvorfor er vejret forudsigeligt uforudsigeligt? Hvad er kaos- og kompleksitetsteorier? Hvad er ”tidens pil” og hvordan udvikles byer og samfund? Hvordan opstår mening og menneskelige interaktioner?

Tingene går ikke altid, som vi planlægger, så vi vil meget gerne forsøge at styre uforudsigeligheden med mange systemer og indviklede målesystemer for at ’beslutte’ fremtiden! Hvad er det så, der ikke altid lykkes for Letbanerne, SKAT, Sundhedsplatformen eller for mange andre af aspekter i vores daglige arbejde ?

Teorien om Komplekse Interaktioner er et perspektiv på at virke i en foranderlig verden i de processer, vi ikke bare kan styre og bestemt ikke kan forudsige. Foredraget blander naturvidenskabens kompleksitetsteorier sammen med psykologisk og sociologisk tænkning for bedre at forstå uforudsigeligheden. Foredraget trækker tråde til bl.a. Aristoteles og Newton, ingeniørernes termodynamik, moderne managementmodeller, Baltikums historie, finanskrisen, danske letbaner, tyske filosoffer og tidens danske debattører.
Leif Iversen (privat foto)
 
Kan vi forudsige fremtiden – og hvorfor ikke?
Seniorkonsulent, ph.d. Leif Iversen,  Kulturhuset Elværket, Ved Kirken 6, 3600 Frederikssund
Tirsdag den 24. september 2019 kl. 19.30


Deltagelse koster 80,- kr.
Du betaler ved at bruge dette link:


Men Du kan også betale ved indgangen - kontant eller med MobilePay.
 
 
 
Leif Iversen, akademiingeniør og MBA, er projektdirektør i det rådgivende ingeniørfirma Sweco, hvor han har arbejdet med internationale projekter siden 1988. Han er Doctor of Management (PhD) fra Complexity and Management Centre, University of Hertfordshire, England, hvor han har forsket i teorien om complex responsive processes of relating (dansk: komplekse interaktioner), der er udviklet af den britiske organisationsteoretiker Ralph Stacey. Leifs PhD afhandling beskæftiger sig med det at handle ind i uforudsigeligheden, også når vi ikke lige ved hvad vi skal gøre.
Folkeuniversitetet i Frederikssund | CVR: 37161322 | Smedeengen 13, 3630 Jægerspris - Danmark | Tlf.: 40825432 | fufsund2@gmail.com