Program / Forår 2019 / Bedre byggeskik

Bedre byggeskik

 
Hus i Annebergparken ved Nykøbing Sjælland (foto By Thuj at da.wikipedia, CC BY-SA 2.5, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=6416579)
 
Foredrag om bevægelsen Landsforeningen Bedre Byggeskik med fokus på foreningens idegrundlag og udbredelse samt Bygmesterskolen i Holbæk. I foredraget vil der være nedslag på enkeltbygninger forskellige steder og udkig til andre samtidige stil- og byggebevægelser.
 
Fra Wikipedia
Landsforeningen Bedre Byggeskik var en indflydelsesrig dansk landsdækkende forening, som 27. juni 1915 blev oprettet af en gruppe arkitekter, herunder Thorkild Henningsen og Carl Brummer. Foreningen blev nedlagt 1965, og betegnelsen "Bedre Byggeskik" anvendes nu om en stilperiode i dansk arkitektur ca. 1915-1940, der tog udgangspunkt i ældre dansk byggeskik og overlappede nyklassicismen.
 
 
Helle Ålsbøl (privat foto)
 
Bedre Byggeskik
Museumsinspektør, cand.mag. Helle Ålsbøl

Torsdag den 21. februar 2019 kl. 19.30

Kulturhuset Elværket, Ved Kirken 6, 3600 Frederikssund

Deltagelse koster 80,- kr.

Den letteste måde - både for dig og for os - at betale på er at bruge dette link:

Men Du kan også betale ved indgangen - kontant eller med MobilePay

 
Helle Ålsbøl er etnolog og museumsinspektør med speciale i bygningsarv. Hun har igennem mange år arbejdet med bygningskultur og forvaltning af bygningsarv (museumslovens kap 8) og har senest gennemført formidlingsprojektet Unge Blikke på Bygningsarv rettet mod gymnasieelever.
Folkeuniversitetet i Frederikssund | Nialsvej 11, 3600 Frederikssund - Danmark | Tlf.: 21 76 05 21 | fufsund2@gmail.com