Program / Efterår 2018 / Bob Dylan

Bob Dylan

Bob Dylan (foto rmac8oppo. Pixabay)
 
 
Bob Dylan er en af vor tids mest kendte og markante kunstnere. Han har rødder i 1960´ernes amerikanske folkemusik, men han er også inspireret af europæisk romantisk digtning og af Shakespeare. I 2016 modtog han til manges overraskelse Nobelprisen i litteratur. På foredraget bliver Dylans digtning præsenteret, og vi ser nærmere på hans skildring af kærlighed, melankoli og det moderne liv.
Vi lytter til små musikklip og ser videouddrag.
 
Bob Dylan og Joan Baez (foto Wililmage- Pixabay) 
 
Fra Wikipedia
Bob Dylan (født Robert Allen Zimmerman 24. maj 1941 i Duluth, Minnesota, USA) er en amerikansk sanger og sangskriver, som i begyndelsen af 1960'erne blev en af de førende kunstnere inden for den nye folkemusik. Bob Dylan er ifølge musikmagasinet Rolling Stone ansvarlig for den bedste sang nogensinde med nummeret "Like a Rolling Stone". Bob Dylan vandt i 2016 Nobelprisen i litteratur, og blev dermed den første og eneste musikalske artist der nogensinde har modtaget denne hæderlige pris. Han er ydermere blevet kendt ansvarlig for at have bidraget betydeligt med inspiration til kunstnere såsom The Beatles, Johnny Cash, Leonard Cohen, Pink Floyd, Stevie Wonder og utallige andre. Bruce Springsteen, som også i høj grad har været inspireret af Dylans musik, sagde til Rolling Stones Magazine i 2009: "Elvis frigjorde kroppen, Dylan frigjorde sindet," hvilket i høj grad karakteriserer den effekt, Bob Dylan har haft på moderne musik og social udvikling. Bob Dylan har også med sin person og lyrik påvirket amerikansk og derfor global politik, og har særligt inspireret liberale amerikanske præsidenter såsom Jimmy Carter, Bill Clinton og Barack Obama. Sidstenævnte gav ham tilmed The Presidential Medal of Freedom, som er den mest prestigiøse udmærkelse en civil person kan modtage i USA. 
 
Anne Marie May (privat foto)
 
Bob Dylan og Nobels litteraturpris
Profesor Anne Marie Mai

Mandag den 28. januar 2019 kl. 19.30

Kulturhuset Elværket, Ved Kirken  6, 3600 Frederikssund

Deltagelse koster 80,- kr.
Den letteste måde - både for dig og for os - at betale på er at bruge dette link:

Men Du kan også betale ved indgangen - kontant eller med MobilePay
 
Anne-Marie Mai er professor i nordisk litteratur ved Syddansk Universitet. Hun har blandt andet publiceret Digteren Dylan, 2018, om Bob Dylans sangtekster. Hun har også redigeret antologien, Hvor dejlige havfruer svømmer, 2013, der også beskæftiger sig med Dylans opus.
Folkeuniversitetet i Frederikssund | Nialsvej 7, 3600 Frederikssund - Danmark | Tlf.: 21 76 05 21 | fufsund2@gmail.com