Program / Program 2022-23 / Brændevinens historie v. madhistoriker, cand.mag. Nina Bauer, d. 7. 3. 23, Elværket 19.30

Brændevinens historie v. madhistoriker, cand.mag. Nina Bauer, d. 7. 3. 23, Elværket 19.30

(privat foto)
 
Da Lars Nielsen, en velhavende bonde i Farum holdt bryllup for sin datter i 1791, blev der indkøbt 60 potter brændevin til lejligheden. Lidt over 100 år senere skrev Emma Gad ”Snapseri er ikke blot vulgært, men det er også skadeligt for sundheden.” Brændevinens historie strækker sig langt tilbage, og brændevinen har været brugt som alt fra festdrik til medicin, og som arbejdsincitament. Den optræder i kunsten og i litteraturen, og brændevinen har gennem tiden været både hyldet og afskyet, men aldrig ligegyldig.
 
 
 Pris 100 kr. Køb billet her:
 
 
Folkeuniversitetet i Frederikssund | CVR: 37161322 | Smedeengen 13, 3630 Jægerspris - Danmark | Tlf.: 40825432 | fufsund2@gmail.com