Program / Forår 2019 / Cybersikkerhed. Er din computer sikker?

Cybersikkerhed. Er din computer sikker?

Foto coroparisienne, Pixabay
 
 
Vi hører i medierne om cyberkrige mellem store nationer. Om Ruslands indblanding i den amerikanske valgkamp og om angreb på danske virksomheder. Meget er sket siden World Wide Web blev opfundet i starten af 1990’erne, og de mange nye muligheder er både fascinerende og skræmmende på samme tid.
Denne aften åbner vi for den teknologiske verden og ser nærmere på, hvorfor computere overhovedet bliver angrebet, hvad der foregik under nogle af de største IT-sikkerhedsbrud i historien og med et kig ud i fremtiden.
Vi ser også nærmere på sammenhængen mellem IT-sikkerhed og borgerrettigheder. Endeligt slutter vi af med nogle praktiske tips til, hvordan du som almindelig forbruger skal forholde dig til IT-sikkerhed, hvordan du beskytter dine oplysninger bedre, og hvad du gør, hvis uheldet er ude.
 
 
 
Hvad er en hacker (fra Wikipedia)
 
En Hacker er en person, der finder og udnytter svagheder i sikkerheden i et computersystem eller i et computernetværk. Denne betydning er en nyere udvikling, men den er næsten enerådende i pressen og i folkemunde. I subkulturer anvendes ordet primært om en dedikeret og opfindsom programmør, hvor den ondsindede pendant i stedet kaldes en cracker.
 Søren Debois (privat foto)
 
Cybersikkerhed. Er din computer sikker?
Lektor, ph.d. Søren Debois

Torsdag den 21. marts 2019 kl. 19.30

Kulturhuset Elværket, Ved Kirken 6, 3600 Frederikssund

Deltagelse koster 80,- kr.

Den letteste måde - både for dig og for os - at betale på er at bruge dette link:

Men Du kan også betale ved indgangen - kontant eller med MobilePay
 
 
Søren Debois er lektor ved it-universitetet i København og ekspert i it-sikkerhed og digitalisering. Søren er interesseret i både teori og praksis: Han publicerer på internationale videnskabelige konferencer og har samtidigt omfattende samarbejde med dansk erhvervsliv. Han er særligt interesseret i spændingsfeltet imellem it-sikkerhed, digitalt privatliv, og digitalisering. Søren er arbejdspakkeleder i EcoKnow-projektet, hvor han udforsker netop dette spændingsfelt i samarbejde med andre universiteter og førende virksomheder som KMD, Exformatics, m. fl. Søren er herudover linieleder på flere uddannelser på IT Universitetet i København. Søren optræder jævnligt i nyhederne, særligt radio, som ekspert i it-sikkerhed.
Folkeuniversitetet i Frederikssund | Nialsvej 11, 3600 Frederikssund - Danmark | Tlf.: 21 76 05 21 | fufsund2@gmail.com