/ Det danske Sprog

Det danske Sprog

Det danske sprog - udvikling eller afvikling.
Vores sprog forandrer sig med tiden, måske i dag en smule hurtigere end i gamle dage. Vi studser over nye engelske gloser, falder over udtryk der ændrer betydning, og rynker panden over ord, der staves anderledes end man er vant til. Hvordan opstår disse forandringer, hvad betyder de for vores sprog, og hvad er sproget i grunden for en størrelse? Hvordan påvirkes sproget af udviklingen i verden, i vores samfund og i de nye kommunikationsformer? Kan det ende med, at dansk forsvinder, eller at vi til sidst ikke kan forstå hinanden? Få svarene - godt krydret med tankevækkende og underholdende eksempler på mulighederne og umulighederne i vores forunderlige sprog.
 
 
Dansk Sprognævn (DSN) er en statslig forskningsinstitution under Kulturministeriet, der fastsætter den danske retskrivning. Den udgiver den officielle danske retskrivningsordbog samt Nyt fra Sprognævnet, der behandler emner og temaer omkring arbejdet. Desuden indsamler DSN nye danske ord og har en oplysningstjeneste, der gratis besvarer spørgsmål fra offentligheden om dansk sprog og sprogbrug. DSN blev oprettet i 1955.
Dansk Sprognævn har tre hovedopgaver:
at følge sprogets udvikling, fx ved at registrere nye ord
at svare på spørgsmål om dansk sprog og sprogbrug
at fastlægge den danske retskrivning og redigere og udgive den officielle danske retskrivningsordbog, jf. retskrivningsloven
 
 
Sabine Kirchmeier (privat foto)
 
Det danske sprog - udvikling eller afvikling
 
Direktør, cand.mag. og ph.d. Sabine Kirchmeier

Mandag den 21. januar 2019 kl. 19.30

Kulturhuset Elværket, Ved Kirken 6, 3600 Frederikssund

Deltagelse koster 80,- kr.

Den letteste måde - både for dig og for os - at betale på er at bruge dette link:

Men Du kan også betale ved indgangen - kontant eller med MobilePay 
 
Sabine Kirchmeier er direktør for Dansk Sprognævn. Hun har siden 2006 haft ansvaret for den daglige ledelse af Sprognævnets forsknings- og informationsinstitut og repræsenterer nævnet i forhold til samarbejdspartnere i indland og udland. Sabines vigtigste forskningsområder er sprogpolitik, sprogteknologi og virksomheders og institutioners sproglige strategier.
Folkeuniversitetet i Frederikssund | Nialsvej 7, 3600 Frederikssund - Danmark | Tlf.: 21 76 05 21 | fufsund2@gmail.com