Program / Efterår 2018 / Energilagring

Energilagring

 Foto Pixabay
 
Hvordan sikrer vi energien uden olie, gas og kul?
 
Danmark har en plan om ikke at bruge olie, naturgas og kul i 2050 – hverken til opvarmning, el eller transport. I dag kommer 75% af vores energiforsyning til huse, industri og transport fra fossile brændsler. Om ikke så mange år skal energien komme fra vind, sol og biomasse.
Vinden blæser som den gør, solen skinner (nogen gange) om dagen, og biomassen er begrænset. Hvordan sikrer vi energien, når vi har brug for den? Hvordan får vi transporten til at køre på vind, sol og biomasse? Hvordan får vi kemikalier til fremstilling af plast og andet? Kan det lade sig gøre? Det vil vi tale om ved det møde.
 
 
"Når vindmøllekraft bliver til brint og naturgas"
 
 
 
Foto Pixabay
 Søren Linderoth (privat foto)
 
 
Institutdirektør, professor Søren Linderoth
 
Tirsdag den 6. november 2018 kl. 19.30
 
Kulturhuset Elværket, Ved Kirken 6, 3600 Frederikssund
 
Deltagelse koster 80,- kr.
 
Den letteste måde - både for dig og for os - at betale på er at bruge dette link:
 
 
Men Du kan også betale ved indgangen - kontant eller med MobilePay
 
Institutdirektør, professor Søren Linderoth leder Institut for Energikonvertering og –lagring på DTU. Han er også professor i funktionelle keramer til energiformål, og har i den forbindelse forsket i brændselsceller, elektrolyse, membraner, magnetokalorisk køling, tandfyldninger m.v.. Han er medopfinder på 30 patenter og er medforfatter på ca 250 videnskabelige artikler. I dag er han direktør for et institut med 230 personer. Søren Linderoth er medlem af Akademiet for Tekniske Videnskaber, og er Ridder af Dannebrog.
Folkeuniversitetet i Frederikssund | Nialsvej 7, 3600 Frederikssund - Danmark | Tlf.: 21 76 05 21 | fufsund2@gmail.com