Program / Program 2021-2022 / Efterår 2021 / Isens hemmeligheder

Isens hemmeligheder

 
 
 
Isens hemmeligheder
 
Forelæsning ved professor, ph.d.      Dorthe Dahl-Jensen
 
Kulturhuset Elværket
Ved Kirken 6
3600 Frederikssund
 
6. september 2021, kl. 19.30
 
Grønlands Indlandsis mister masse i forbindelse med den opvarmning, der har været i løbet af de sidste 20 år. Der er meget usikkerhed i prognosen for, hvordan massetabet vil være i fremtiden, især fordi de mange isstrømme ikke opfører sig på en forudsigelig måde. De dybe iskerner gennem Grønlands Indlandsis indeholder meget information omkring tidligere varme klimaperioder. Ved at studere disse kan vi lære om iskappens massetab i varme klimaperioder, og det kan forbedre vores viden og nedbringe usikkerheden på prognoserne for havniveau-ændringer i fremtiden.
 
Deltagelse koster 100, - Kr.
 
Tilmeld dig og køb billet her:
 
Dorthe Dahl-Jensen 
 
Dorthe Dahl-Jensen er professor ved centeret for Is, Klima of Geofysik ved Niels Bohr Instituttet, Københavns Universitet. Hun arbejder med rekonstruktionen af fortidens klima ved hjælp af iskernedata fra boringer på Grønland, hvor hun anvender isflydemodeller og observerede radio echo lag gennem isen til at datere de dybe iskerner. Hun har også forsket i klima og is på planeterne samt på andre arktiske og antarktiske områder.
Folkeuniversitetet i Frederikssund | CVR: 37161322 | Smedeengen 13, 3630 Jægerspris - Danmark | Tlf.: 40825432 | fufsund2@gmail.com