/ Efterår 2019 / Det Digitale Kina og En Ny Teknologisk Verdensorden

Det Digitale Kina og En Ny Teknologisk Verdensorden

Foto Pixabay
 
Mange folk i Vesten har muligvis stadig en opfattelse af Kina som et land, der primært fokuserer på billige lavkvalitetsvarer og kopier af kendte vestlige mærkevarer. Det hører dog fortiden til, da Kina nu virkelig har sat sig solidt i det globale førersæde, når det gælder teknologi, innovation, kunstig intelligens og det digitale. Med sin Made in China 2025 plan, en yderst velfungerende e-handelssektor, sit rumprogram og national satsning på kunstig intelligens, hvor de førende tech-giganter alle bidrager, så udfordrer Kina alvorligt USA som verdens førende teknologiske supermagt. En ny teknologisk verdensorden er således under opsejling, hvor især USA men også EU er nødt til at forholde sig til Kina

Foredraget vil give en introduktion til Kinas digitale univers, e-handelssektoren samt hvordan Kina bruger teknologi på godt og ondt, og hvordan de kinesiske forbrugere balancerer mellem convenience og kontrol. Foredraget vil omtale Kinas Made in China 2025 plan, og hvordan den påvirker forholdet til USA.
 
Kinastudier på KU
 
China 2025
Det digetale Kina
Koordinator v. ThinkChina. Cand.mag. i Kinastudier
Casper Wichmann
Torsdag den 14. november 2019 kl. 19.30
Kulturhuset Elværket, Ved Kirken 6, 3600 Frederikssund

Deltagelse koster 80,- kr.

Du betaler ved at bruge dette link:Men Du kan også betale ved indgangen - kontant eller med MobilePay.

Casper Wichmann er uddannet cand.mag i Kinastudier fra Københavns Universitet med speciale i digitale platforme i Kina. Han arbejder til daglig som koordinator på tænketanken ThinkChina under Københavns Universitet. Siden 2012 har Casper holdt foredrag omkring teknologiske og digitale aspekter ved Kina. Han bruges ofte i danske medier som kommentator på kinesiske anliggender.
 
Folkeuniversitetet i Frederikssund | Nialsvej 11, 3600 Frederikssund - Danmark | Tlf.: 21 76 05 21 | fufsund2@gmail.com