Program / Forår 2020 / Liv i universet

Liv i universet

 
 
Grøn eng (foto Pixabay)
 
Aflyst
 
Er vi alene i det uendelige univers eller vrimler det med liv derude? Vi ved det endnu ikke, men vi har i de senere år lært meget om livets vilkår andre steder.
Vi finder hele tiden nye planeter, der kredser om andre stjerner end Solen – såkaldte exoplaneter. I en ikke alt for fjern fremtid vil nye, store teleskoper på Jorden og i rummet måske kunne afsløre om livet har slået rod på nogle af disse planeter.
I foredraget giver Michael Linden-Vørnle et overblik over universets udvikling 'fra big bang til DNA', eftersøgningen og undersøgelsen af exoplaneter samt de seneste resultater fra jagten på liv i rummet.
Michael Linden-Vørnle (foto Ingrid Bugge)
 
Liv i universet
Astrofysiker, chefkonsulent, ph.d. Michael Linden-Vørnle
Tirsdag den 21. april 2020 kl.19.30
Kulturhuset Elværket, Ved Kirken 6, 3600 Frederikssund
Deltagelse koster 80,- kr.
Du betaler ved at bruge dette link:

Men Du kan også betale ved indgangen - kontant eller med MobilePay.
 
Michael Linden-Vørnle er ansat som astrofysiker og chefkonsulent på Institut for Rumforskning- og teknologi ved DTU (DTU Space), hvor han bl.a. arbejder med udforskning af universets udvikling.
Michael er også engageret i det tværfaglige forskningsområde astrobiologi, der forsøger at klarlægge, hvordan liv opstår og om liv er udbredt i universet. Især eftersøgning og mulig kontakt med intelligente civilisationer har hans interesse.
Endelig er Michael en flittig formidler, der tit og gerne deler ud af sin store viden om universet og rumforskning. Michael har fået flere priser for sin formidling.
Folkeuniversitetet i Frederikssund | Nialsvej 11, 3600 Frederikssund - Danmark | Tlf.: 21 76 05 21 | fufsund2@gmail.com